Υπερυψωμένα Δάπεδα - Συνεδριακά Καθίσματα - Λωρίδες Βινυλίου LVT

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣLEED

Τα κτίρια καταναλώνουν ενέργεια και πόρους με ανησυχητικό ρυθμό. Μπορούμε να τα καταφέρουμε πολύ καλύτερα.

Το σύστημα πιστοποίησης LEED παρέχει ένα πλαίσιο για υγιή, αποδοτικά, πράσινα κτίρια που εξοικονομούν άνθρακα και κόστη. Η πιστοποίηση LEED είναι ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο της επίτευξης βιωσιμότητας και υποστηρίζεται από μια ολόκληρη βιομηχανία αφοσιωμένων οργανισμών και ατόμων που ανοίγουν το δρόμο για τον μετασχηματισμό της αγοράς.

Τα πράσινα κτίρια με πιστοποίηση LEED είναι καλύτερα κτίρια

Πώς λειτουργεί το LEED

Τα κτίρια με πιστοποίηση LEED εξοικονομούν χρήματα, βελτιώνουν την απόδοση, μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα και δημιουργούν πιο υγιεινά μέρη για τους ανθρώπους. Είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την επίτευξη των στόχων ESG (Environmental, Social and Governance), την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και την υποστήριξη πιο δίκαιων κοινοτήτων. Οι κατηγορίες LEED μπορούν επίσης να συμβάλουν στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και την Πράσινη Συμφωνία της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_el

Για να επιτύχει την πιστοποίηση LEED, ένα έργο κερδίζει πόντους τηρώντας τις προϋποθέσεις και τις πιστώσεις που αφορούν τον άνθρακα, την ενέργεια, το νερό, τα απόβλητα, τις μεταφορές, τα υλικά, την υγεία και την ποιότητα του εσωτερικού περιβάλλοντος. Τα έργα περνούν από διαδικασία επαλήθευσης και αναθεώρησης από το GBCI και απονέμονται βαθμοί που αντιστοιχούν σε ένα επίπεδο πιστοποίησης LEED:

Πιστοποιημένο (40-49 βαθμοί)  Certified

Ασημί (50-59 βαθμοί)  Silver

Χρυσό (60-79 βαθμοί)  Gold

Πλατινένιο (80). + βαθμοί)  Platinum

Υπάρχουν περισσότερα από 68.000 εμπορικές εφαρμογές LEED στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ υπάρχουν πιστοποιημένο κτήρια LEED σε περισσότερες από 150 χώρες, σε 6 ηπείρους.

Τα πράσινα κτίρια εξοικονομούν χρήματα, έχουν θετική επίδραση στην υγεία των χρηστών τους και την προωθούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις τιμές ενοικίασης έως 20% πάνω από το μέσο όρο και να αυξήσουν τις τιμές πώλησης.

 

Στόχοι συστήματος LEED

Το LEED είναι ένα ολιστικό σύστημα που δεν εστιάζει απλώς σε ένα δομικό στοιχείο, όπως η ενέργεια, το νερό ή η υγεία. Αντίθετα, εξετάζει τη μεγάλη εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα κρίσιμα στοιχεία που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό κτίριο. Ο στόχος του LEED είναι να δημιουργήσει καλύτερα κτίρια που:

 • Μειώνουν τη συνεισφορά στην παγκόσμια κλιματική αλλαγή
 • Ενισχύουν την ανθρώπινη υγεία
 • Προστατεύουν και αποκαθιστούν τους υδάτινους πόρους
 • Παρέχουν Προστασία και ενίσχυση της βιοποικιλότητας
 • του οικοσυστήματος
 • Προωθούν βιώσιμα και αναγεννητικού κύκλου υλικά
 • Βελτιώνουν την ποιότητα ζωής της κοινότητας

Από όλες τις βαθμολογήσεις LEED, το 35% αφορά την κλιματική αλλαγή, το 20% επηρεάζει άμεσα την ανθρώπινη υγεία, το 15% επηρεάζει τους υδάτινους πόρους, το 10% τη βιοποικιλότητα, το 10% την πράσινη οικονομία και το 5% τις επιπτώσεις στην κοινότητα και τους φυσικούς πόρους.

Το σύστημα περιβαλλοντικής αξιολόγησης LEED v4, αποτελεί ένα από τα νεότερα και σημαντικότερα εργαλεία για το σχεδιασμό, την λειτουργία και την συντήρηση κτιρίων αειφόρου δόμησης, με παγκόσμια αναγνώριση του ηγετικού του ρόλου. Το σύστημα αναπτύσσεται διαρκώς και επεκτείνεται δυναμικά στο διεθνή χώρο, έχοντας καθοδηγήσει την αξιολόγηση μεγάλου αριθμού σύγχρονων κτιρίων.

Στο LEED v4.1, οι περισσότερες βαθμολογίες LEED σχετίζονται με λειτουργικό και ενσωματωμένο άνθρακα.

 • Η διαδικασία  της LEED πιστοποίησης βήμα - βήμα είναι η εξής:
 • Διαμορφώνουμε μαζί με τους μελετητές το βέλτιστο  σενάριο μοριοδότησης  ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη και τις ιδιαιτερότητες του κάθε κτηρίου
 • Στη συνέχεια, μόλις έχουμε το τελικό σενάριο μοριοδότησης, συντάσσουμε τις απαιτήσεις τόσο για τους πόντους που αφορούν τη μελέτη τόσο και για τους πόντους της κατασκευή  για τη μοριοδότηση του κάθε επιδιωκόμενου credit.
 • Η εταιρεία μας υποστηρίζει και καθοδηγεί τους μελετητές του έργου στη σύνταξη των απαραίτητων documentation τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε.​​
 • Μόλις ολοκληρωθεί η τεκμηρίωση των credit γίνεται η ολοκληρωμένη υποβολή στον οργανισμό LEED για τη πιστοποίηση στη φάση της μελέτης .
 • Στη συνέχεια ή παράλληλα κατά τη φάση της κατασκευής η  εταιρεία μας  παρέχει σαφείς γραπτές οδηγίες που θα πρέπει ο κατασκευαστής να ακολουθήσει για τις απαιτήσεις του LEED (π.χ επιλογή υλικών, φωτογραφίες, οδηγίες για διαχείριση απορριμάτων, κλπ).
 • Η τελική πιστοποίηση προκύπτει με την υποβολή  της πιστοποίησης που αφορά τη φάση της κατασκευής.  Και σε αυτή τη περίπτωση γίνεται η υποβολή των τεκμηρίων, το review από τους εξεταστές του LEED, η επανυποβολή  και τέλος λαμβάνεται η τελική πιστοποίηση.

Το WELL Building Standard είναι ξεκίνησε αρχικά για να βελτιώσει τον τρόπο ζωής των ανθρώπων αναπτύσσοντας χώρους που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα ζωής των εργαζομένων. Είναι ένα σύστημα βασισμένο σε στοιχεία για τη μέτρηση, την πιστοποίηση και την παρακολούθηση της απόδοσης των κτιριακών χαρακτηριστικών που επηρεάζουν την υγεία και την ευεξία.

 

PDF files

LEED_v4_IDC_07.25.19_current.pdf
Stutzenkleber_PU-1.0_EC1Plus-en.pdf
epd-gm-b-fr-en.pdf
upd-gm-b-002-ligna-en.pdf
392-2023-00016902_A_EN_rev2_Lindner_SE_IAC GOLD.PDF
 CIRCULAR-CONSTRUCTION.pptx

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της εταιρείας μας είναι η διάθεση στην Ελλάδα πρωτοποριακών προϊόντων αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, διακόσμησης, ακουστικής, βιομηχανικού εξοπλισμού και ασφάλειας από τους καλύτερους οίκους του κόσμου.

Διεύθυνση
Παρνασσού 3
Ηλιούπολη
16345
GR
Τηλέφωνο: (+30) 210 98.11.923
Τηλέφωνο: (+30) 6948 500.059
Fax: (+30) 210 97.13.948
Email: info@chirvancontract.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Κλείστε ραντεβού και ελάτε να συζητήσουμε για το έργο σας και να σας προσφέρουμε λύσεις.

 1. Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 - 17:00
 2. Σάββατο: 10:00 - 14:00
 3. Κυριακή: Κλειστά