Υπερυψωμένα Δάπεδα - Συνεδριακά Καθίσματα - Λωρίδες Βινυλίου LVT

ΕΙΣΑΓΩΓΗ στα δάπεδα από Φυσικό Καουτσούκ

Η χρήση φυσικού καουτσούκ για εμπορικούς σκοπούς χρονολογείται από το 1915, όταν άρχισε η βιομηχανία να κατασκευάζει ελαστικά και διάφορα ανταλλακτικά αυτοκινήτων από καουτσούκ. Η πολύτιμη εμπειρία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια στους τομείς της επεξεργασίας από καουτσούκ και των επεξεργασιών επιφανείας επέτρεψε στη βιομηχανία να αποκτήσει εξαιρετικά υψηλές τεχνολογίες κατεργασίας αλλά και την ανάπτυξη τύπων και εγκαταστάσεων ικανών να παράγουν πάνω από 20.000 τετραγωνικά μέτρα δαπέδων επικάλυψης την ημέρα.
Οι τεχνολογίες αυτές επιτρέπουν την παραγωγή ελαστικών δαπέδων υψηλής απόδοσης, τόσο σε ρολά όσο και σε πλάκες, που χρησιμοποιούνται σε αεροδρόμια, πανεπιστήμια, αστικά σιδηροδρομικά συστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, γυμνάσια, παγοδρόμια κ.τ.λ. Το ήδη ευρύ φάσμα σχεδίων, φινιρίσματος και χρωματικών επιλογών συνδυάζονται στη δημιουργία προϊόντων για ειδικές εφαρμογές που απαιτούν υψηλές επιδόσεις στους τομείς της ηχητικής ακύρωσης, της αντοχής σε έλαια και γράσα, της πυρασφάλειας, του ηλεκτροστατικού θωρακισμού ή της αγωγιμότητας.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ

Το δάπεδο από καουτσούκ είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της ανθεκτικής βιομηχανίας δαπέδων. Οι επενδύσεις δαπέδου PVC κυριαρχούν στη βιομηχανία με το καουτσούκ να προσπερνά πλέον τόσο το λινέλαιο όσο και τον φελλό στο εμπορικό τμήμα. Το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς για δάπεδα από καουτσούκ εκτιμάται σε 14,4 εκατομμύρια m² ετησίως (έτος 2020) με περίπου 6,8 εκατομμύρια πωλήσεις μόνο στη Γερμανία και σχεδόν 12 εκατομμύρια για ολόκληρη την Ευρώπη Σε στοιχεία που δημοσίευσε ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές PVC στον κόσμο, οι πωλήσεις επενδύσεων δαπέδου PVC το 2019 μειώθηκαν στην Ευρώπη κατά 4%, ενώ το καουτσούκ αυξήθηκε κατά 7%. Στην Ευρώπη υπάρχει μια ισχυρή τάση προς τα λεγόμενα περιβαλλοντικά προϊόντα και μακριά από προϊόντα με βάση το χλώριο (PVC).


Το λαστιχένιο δάπεδο από καουτσούκ θεωρείται φιλικό προς το περιβάλλον. Όχι μόνο λόγω της πρώτης ύλης του καουτσούκ που προέρχεται από τα δέντρα, αλλά και επειδή η διαδικασία κατασκευής είναι φιλική προς το περιβάλλον και μπορεί εύκολα να ανακυκλωθεί, σε αντίθεση με το PVC .
Το λαστιχένιο δάπεδο καουτσούκ είναι η καλύτερη επιλογή σας για εφαρμογές όπου το κόστος ασφάλειας και κύκλου ζωής είναι υψίστης σημασίας. Τα ελαστικά προϊόντα δαπέδων μας προσφέρουν απίστευτη ευελιξία, ανθεκτική κατασκευή και σταθερό χρώμα σε όλους τους χώρους. Μαζί, αυτά τα πλεονεκτήματα καθιστούν τα ελαστικά πλακάκια ιδανικά για χρήση σε χώρους βαριάς κυκλοφορίας, όπως εκθεσιακούς χώρους, εμπορικά κέντρα, τερματικούς σταθμούς αέρα, λόμπι ανελκυστήρων, προσγειώσεις σκαλοπατιών και σχολεία. Είναι η απάντηση χαμηλής συντήρησης σε έργα υψηλού προφίλ.

 

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΔΑΠΕΔΑ PVC.

Τα προϊόντα από καουτσούκ πληρούν εύκολα τα πρότυπα ασφαλείας που ορίζουν ότι η μέγιστη κρίσιμη συγκέντρωση HCl είναι 150 mg/m3 (το μέγιστο που μπορούν να ανεχθούν οι άνθρωποι για 15 λεπτά χωρίς μη αναστρέψιμες βιολογικές βλάβες). Τα προϊόντα που κατασκευάζονται από PVC δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτή την απαίτηση, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης χλωρίου.

 • Μεγάλη διάρκεια ζωής και ανθεκτικότητα. Σημαίνει μακρά περίοδο χρήσης και διατήρηση των πόρων λόγω της σχετικά σπάνιας ανάγκης ανανέωσης και διάθεσης τόσο των προϊόντων REMP όσο και των βοηθητικών μέσων που απαιτούνται για την τοποθέτηση. Οι λαστιχένιες επενδύσεις δαπέδου είναι εξαιρετικά σκληρές και ανθεκτικές στη φθορά. Αυτό τους δίνει μια επαγγελματική ζωή πολύ πάνω από το μέσο όρο άλλων ανθεκτικών δαπέδων. Λόγω της αντοχής τους, οι λαστιχένιες επενδύσεις δαπέδου προτιμώνται σε περιοχές με μεγάλη κυκλοφορία. Υψηλής ποιότητας ελαστικά δάπεδα και κλιμακοστάσια έχουν αποδειχθεί σε πολλές εγκαταστάσεις βαριάς κυκλοφορίας για περισσότερα από 30 χρόνια.
 • Αντοχή στη φωτιά. Τα δάπεδα από καουτσούκ πληρούν τις απαιτήσεις για την κατηγορία B1 DIN, η οποία είναι απαραίτητη για τη Γερμανία (DIN 4102/1) και την Κατηγορία Certificato 1 στην Ιταλία, η οποία αντιστοιχεί στην κατηγορία 1 DIN. Τα δάπεδά REMP πληρούν τις παγκόσμιες τυποποιημένες απαιτήσεις για τη μη ευφλεκτότητα.
 • Διαστατική σταθερότητα σε παρατεταμένη έκθεση σε πηγή θερμότητας. Οι λαστιχένιες επενδύσεις μας πληρούν τις προδιαγραφές DIN 51962 σχετικά με τη σταθερότητα διαστάσεων (καμία συρρίκνωση σε όλο τον κύκλο ζωής) το PVC και το λινέλαιο (καθώς και τα καουτσούκ χαμηλής ποιότητας) είναι ασταθή λόγω των υλικών χαμηλότερης ποιότητας που χρησιμοποιούνται.
 • Φιλικό προς το περιβάλλον. Στο τέλος του κύκλου ζωής του, το PVC δημιουργεί προβλήματα αποβολής, κυρίως λόγω των υλικών που εμπλέκονται στη σύνθεσή του. Το κόστος και οι επιπτώσεις στο PVC στο περιβάλλον είναι πολύ υψηλά. Σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες το PVC δεν επιτρέπεται σε δημόσιους οργανισμούς όπως νοσοκομεία και σχολεία. Το καουτσούκ βασίζεται στο πετρέλαιο, προϊόν της παραγωγής βενζίνης, το οποίο δεν επιτίθεται στο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα το καουτσούκ μπορεί να εξαλειφθεί στις τυποποιημένες αστικές χωματερές. Επιπλέον, οι χρωστικές ουσίες που υιοθετούνται με το καουτσούκ είναι κυρίως μη οργανικά (άνθρακας, ανόργανα άλατα...) τα οποία απορροφώνται τέλεια από το περιβάλλον. Η καύση καουτσούκ (τόσο φυσικού όσο και συνθετικού) δεν παράγει κανένα τοξικό αέριο και διασπά στο περιβάλλον ως πρωτογενή φυσικά στοιχεία. - Απουσία πλαστικοποιητών. Η ανάλυση από φασματοσκόπιο δείχνει ότι τα δάπεδα από καουτσούκ REMP έχουν πλήρη απουσία "πλαστικοποιητών", οι οποίοι συνήθως σχετίζονται με πιθανούς παράγοντες καρκίνου.
 • Απουσία επιβλαβών VOCs. Μετά από ανάλυση με αεριοχρωματογραφικό εξοπλισμό στους 60°C, δεν έχουν εντοπιστεί επιβλαβή πτητικά οργανικά συστατικά με τα δάπεδά από καουτσούκ. Τα προϊόντα από καουτσούκ πληρούν εύκολα τα πρότυπα ασφαλείας που καθορίζουν ότι η κρίσιμη συγκέντρωση μεγίστου H Cl είναι 150 mg/m3 (το μέγιστο που μπορούν να ανεχθούν οι άνθρωποι για 15 λεπτά χωρίς μη αναστρέψιμες βιολογικές βλάβες). Τα προϊόντα PVC δεν μπορούν να καλύψουν αυτήν την απαίτηση, λόγω της υψηλής συγκέντρωσής χλωρίου.
 • Δεν περιέχονται παράγοντες αλογόνου - δεν υπάρχει διαβρωτική αέρια ουσία. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν ίχνη χλωρίου, βρωμίου και χρωμίου στα ρολά δαπέδου από φυσικό καουτσούκ, εξαλείφοντας έτσι τα προβλήματα υγείας που προκαλούνται από διαβρωτικά αέρια που εκπέμπονται σε περίπτωση πυρκαγιάς.
 • Δεν περιέχονται βαρέα μέταλλα. Ούτε αντιμόνιο, ούτε αρσενικό, ούτε βάριο, ούτε μόλυβδος, ούτε κάδμιο, ούτε χρώμιο δεν υπάρχουν στα λαστιχένια δάπεδα και τα πλακίδια φυσικού καουτσούκ.
 • Χωρίς φορμαλδεΰδη. Οι δοκιμές που διεξάγονται με τη χρήση του "Perforator Methode" (πιστοποιητικό Oenorm S 2100) δείχνουν πλήρη απουσία φορμαλδεΰδης στα δάπεδα από καουτσούκ REMP
 • Μείωση θορύβου και περισσότερη άνεση. Τα λαστιχένια δάπεδά παρέχουν καλύτερη άνεση για τους εργαζόμενους στο περπάτημα και μειωμένο θόρυβο (3 mm καουτσούκ θα μειώσουν το θόρυβο έως και 12 dB - ικανοποιώντας τις απαιτήσεις του κανόνα DIN 52210 - ενώ 3 mm PVC μόλις και μετά βίας παρέχουν μείωση 5-6 dB). Στο εργασιακό περιβάλλον αυτό είναι σίγουρα ένα ζήτημα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τους κραδασμούς που προκαλούνται από τα διάφορα μηχανήματα.
 • Δεν χρειάζεται να σφραγίσετε τους αρμούς. Οι λαστιχένιες επενδύσεις πατωμάτων δεν πρέπει να είναι σφραγισμένες στους αρμούς ακριβώς επειδή δεν περιέχουν πλαστικοποιητές που θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τις επενδύσεις δαπέδου όπως το PVC και να είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Η διάσταση των φύλλων και πλακιδίων μετά την εγκατάσταση καθιστά περιττή τη σφράγιση, εκτός από μερικές εξαιρέσεις που σχετίζονται με τη λειτουργία ασφαλείας . Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα κατά την τοποθέτηση δαπέδων.
 • Μείωση ολίσθησης που πληροί τις απαιτήσεις ISO. Ο κανόνας ISO 5904, ορίζει το δάπεδο ως "ανθεκτικό στην ολίσθηση" όταν ο συντελεστής τριβής είναι υψηλότερος από 1. Αυτή η τιμή επιτυγχάνεται από τα δάπεδα από καουτσούκ REMP, αλλά όχι από δάπεδα PVC. Το PVC είναι άκαμπτο, λιγότερο άνετο και πιο ολισθηρό.
 • Αντιβακτηριακές εσωτερικές ιδιότητες: λόγω των παραγόντων βουλκανισμού.
 • Τα δάπεδα από καουτσούκ είναι αδιάβροχα (αδιαπέραστα από το νερό, όλα τα οργανικά υγρά απορρυπαντικά)
 • Εύκολος καθαρισμός χαμηλού κόστους με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες (διαδικασία στεγνού καθαρισμού), χάρη στην εξαιρετικά πυκνή επιφάνεια
 • Εύκολη εγκατάσταση: Τα δάπεδα από καουτσούκ είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Το λαστιχένιο υλικό σε φύλλα μπορεί να τοποθετηθεί κατ' ευθείαν ή να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το "sit on" ή το "set in" σοβατεπι.
  Το υλικό μπορεί επίσης να είναι αυτοδιαμορφούμενο .

Ο συνδυασμός όλων αυτών των χαρακτηριστικών κάνει τα δάπεδα από καουτσούκ REMP την καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για τον πελάτη.

 

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΔΑΠΕΔΑ LINOLEUM

Συχνές Ερωτήσεις:
Ποιο είναι πιο ανθεκτικό στην ολίσθηση; Το καουτσούκ είναι περίπου το πιο ανθεκτικό στην ολίσθηση δάπεδο που διατίθεται.
Ποίο απορροφά καλύτερα τον ήχο; Το καουτσούκ θα απορροφήσει καλύτερα τον ήχο. Είναι γνωστό για αυτή την ποιότητα και χρησιμοποιείται συχνά σε γυμναστήρια εξαιτίας αυτού.
Ποιο είναι πιο εύφλεκτο; Είναι αρκετά ισοδύναμα. Και τα δύο ελαφρώς εύφλεκτα.
Για ρολά κάθε προϊόντος (δηλαδή, όχι πλακιδίων): είναι το ένα καλύτερο στην απόκρυψη ραφών από το άλλο; Το καουτσούκ μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς ραφές, και γι 'αυτό πολλοί άνθρωποι το επιλέγουν πέρα από το λινέλαιο. Αυτό είναι. επειδή το καουτσούκ είναι διαστατικά πολύ σταθερό και δεν επηρεάζεται από υψηλές / κρύες θερμοκρασίες.
Πόσο ανθεκτικό/πόσο θα διαρκέσει το καθένα; Το καουτσούκ μπορεί να διαρκέσει τη ζωή ενός κτιρίου, σύμφωνα με το Περιφερειακό Συμβούλιο Άσθματος της Νέας Αγγλίας. Το λινέλαιο θα πρέπει να αντικαθίσταται πολύ πιο συχνά.
Πόσο εύκολο είναι να διατηρηθεί το καθένα; Τόσο το καουτσούκ όσο και το λινέλαιο καθαρίζονται εύκολα. Το καουτσούκ είναι πιθανώς πιο φιλικό προς το περιβάλλον επειδή δεν χρειάζεται κανένα είδος σκληρού προϊόντος καθαρισμού. Το λινέλαιο δεν χρειάζεται καν νερό και επωφελείται από το στεγνό καθάρισμα.

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ

Τα δάπεδα από καουτσούκ κατασκευάζονται στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη Σόνα της Ιταλίας. Η εταιρεία μας επιλέγει μόνο τις καλύτερες πρώτες ύλες από φυσικό και συνθετικό καουτσούκ έως οργανικές χρωστικές ουσίες.
ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ Ο σωστός συνδυασμός φυσικών και συνθετικών ελαστικών παρέχει την ανθεκτικότητα και την συγκράτηση της εμφάνισης. Δεν χρησιμοποιούνται επικίνδυνες χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας. Τα κατασκευασμένα προϊόντα μπορούν να ανακυκλωθούν μετά τη χρήσιμη ζωή τους.
Το βιομηχανικό καουτσούκ λαμβάνεται με τον πολυμερισμό ορισμένων προϊόντων διυλιστηρίων αργού πετρελαίου. Το φυσικό καουτσούκ είναι μια ανανεώσιμη πρώτη ύλη που εξάγεται από το χυμό του τροπικού λαστιχένιου φυτού (Hevea brasiliensis) και παρέχεται ως φορμαρισμένα με συμπίεση δεμάτια από καουτσούκ.

 • ΟΡΥΚΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ: Πυριτικό, Coalins (μείγμα καολίτη, χαλαζίτη και μίκας) Ο σωστός συνδυασμός ορυκτών πληρωτών δίνει αντοχή και αντοχή στην τριβή στην επιφάνεια.
 • ΠΡΟΣΘΕΤΑ: κηροί, ψευδάργυρος και οξείδιο του ασβεστίου, conmarone – ρητίνες idene, στεατικό οξύ, θείο, N-κικλοϋλεζοθειαζουλεμβολεναμίδη - -----
 • ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ: οργανικά χρωστικά χωρίς βαρέα μέταλλα, ανόργανα χρωστικά. Μαύρο άνθρακα, οξείδιο του σιδήρου κόκκινο / κίτρινο / καφέ. Διοξείδιο του τιτανίου, τριοξείδιο του κρόμιο, μπλε φαλογιάννη από χαλκό, κίτρινο λεξικό, πορτοκαλί disazopyrazolone.

Δείτε όλα τα αρχεία και τις τεχνικές προδιαγραφές

REMPCatalogue2017.pdfREMPCatalogue2017.pdf

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της εταιρείας μας είναι η διάθεση στην Ελλάδα πρωτοποριακών προϊόντων αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, διακόσμησης, ακουστικής, βιομηχανικού εξοπλισμού και ασφάλειας από τους καλύτερους οίκους του κόσμου.

Διεύθυνση
Παρνασσού 3
Ηλιούπολη
16345
GR
Τηλέφωνο: (+30) 210 98.11.923
Τηλέφωνο: (+30) 6948 500.059
Fax: (+30) 210 97.13.948
Email: info@chirvancontract.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Κλείστε ραντεβού και ελάτε να συζητήσουμε για το έργο σας και να σας προσφέρουμε λύσεις.

 1. Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 - 17:00
 2. Σάββατο: 10:00 - 14:00
 3. Κυριακή: Κλειστά