Υπερυψωμένα Δάπεδα - Συνεδριακά Καθίσματα - Λωρίδες Βινυλίου LVT

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εντάσσεται η επιστήμη της ακουστικής στον σχεδιασμό και την κατασκευή των κτηρίων και ιδιαίτερα των χώρων συγκέντρωσης κοινού, των γραφείων, βιβλιοθηκών, αμφιθέατρων κλπ.

Η Ακουστική είναι η επιστήμη της συμπεριφοράς των ηχητικών κυμάτων. Μελετά την παραγωγή , διάδοση , και λήψη των εν λόγω κυμάτων από το ανθρώπινο αυτί.

Την σημερινή εποχή, με τον θόρυβο και τις συνθήκες ζωής μέσα στην πόλη να μας αναγκάζουν μεταξύ άλλων:

  • να ζούμε και να εργαζόμαστε σε κτίρια και πολυκατοικίες, με ελλιπή ή ανύπαρκτη ηχομόνωση και που βρίσκονται σε όλο και πιο μικρή απόσταση μεταξύ τους
  • να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερες θορυβώδεις μηχανολογικές εγκαταστάσεις για να εξασφαλίσουμε τον αναγκαίο εξαερισμό και τον κλιματισμό
  • να βλέπουμε ότι η ηχορύπανση από συγκοινωνιακά μέσα αυξάνεται ασταμάτητα, γιατί θέλουμε να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερα μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς, όπως αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες
  • να ζούμε δίπλα σε επιχειρήσεις, εστιατόρια, bar, κέντρα διασκέδασης κ.α., που για να λειτουργήσουν κάνουν όλο και περισσότερο θόρυβο

η ανάγκη για σωστή και επαρκή ηχομόνωση των χώρων διαμονής και εργασίας γίνεται όλο και πιο επιτακτική.

Η Ακουστική είναι εξαιρετικά σημαντική

Χώροι σαν τους προαναφερθέντες , κατασκευασμένοι χωρίς να έχουν προηγηθεί μελέτες που αφορούν την ακουστική κλειστών χώρων , είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν απαράδεκτες συνθήκες ακρόασης με αποτέλεσμα ένα δυσάρεστο ακουστικό συναίσθημα στο ακροατήριο . Μερικά από τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ηχώ , στάσιμα κύματα , τυχαίες ανακλάσεις των ηχητικών κυμάτων , χρωματισμός του ήχου που οφείλεται σε ανεπιθύμητους συντονισμούς στην αίθουσα κ.ά.

Η καλή ακουστική ενός κλειστού χώρου επιτυγχάνεται βάσει δύο διαφορετικών τεχνικών. Η πρώτη βασίζεται στην ηχητική μόνωση, ενώ η δεύτερη στην απορρόφηση του ήχου.

Η απορρόφηση του ήχου είναι ευρύτερα γνωστή ως μείωση της ηχητικής ενέργειας σε ένα χώρο. Ουσιαστικά πρόκειται για την απώλεια ηχητικής ενέργειας όταν ο ήχος συναντά επιφάνειες, αντικείμενα ή ανθρώπους που βρίσκονται σε συγκεκριμένο χώρο. Η απώλεια αυτή οφείλεται κυρίως στη μετατροπή του ήχου σε θερμότητα, η οποία καταναλώνεται.

Σχετικοί με την απορρόφηση του ήχου ορισμοί δίνονται παρακάτω:
Ο συντελεστής ηχοαπορρόφησης α μιας επιφάνειας ή ενός υλικού περιγράφει το λόγο της μη ανακλούμενης προς την αρχική ηχητική ενέργεια. Για πλήρη ανάκλαση α = 0, ενώ για πλήρη απορρόφηση α = 1.

Αντήχηση είναι το φαινόμενο της διατήρησης της ηχητικής ενέργειας σε ένα κλειστό χώρο μετά το σταμάτημα της ηχητικής πηγής που τη δημιούργησε εξαιτίας των ηχοανακλάσεων στις επιφάνειες του χώρου.

Η απορρόφηση του ήχου σε κλειστό χώρο περιγράφεται μέσω του χρόνου αντήχησης.Πρόκειται για το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μία συγκεκριμένη στάθμη ήχου μειώνεται κατά 60dB μετά το σταμάτημα της ηχητικής πηγής.

Η εταιρεία μας αντιπροσωπεύει την εταιρεία SoundSorba η οποία κατασκευάζει μια πλήρη γκάμα ακουστικών πάνελ όσο και διαφόρων τύπων ακουστικών ψευδοροφών και ξύλινων επενδύσεων. Τα προϊόντα αυτά τα υποστηρίζουμε με επιστημονικό τρόπο τόσο στην μελέτη όσο και στην τοποθέτηση τους.

Brochure

soundsobra Brochure PDF

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της εταιρείας μας είναι η διάθεση στην Ελλάδα πρωτοποριακών προϊόντων αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, διακόσμησης, ακουστικής, βιομηχανικού εξοπλισμού και ασφάλειας από τους καλύτερους οίκους του κόσμου.

Διεύθυνση
Παρνασσού 3
Ηλιούπολη
16345
GR
Τηλέφωνο: (+30) 210 98.11.923
Τηλέφωνο: (+30) 6948 500.059
Fax: (+30) 210 97.13.948
Email: info@chirvancontract.gr

Ωράριο Λειτουργίας

Κλείστε ραντεβού και ελάτε να συζητήσουμε για το έργο σας και να σας προσφέρουμε λύσεις.

  1. Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 - 17:00
  2. Σάββατο: 10:00 - 14:00
  3. Κυριακή: Κλειστά